•  

  •  

  •  

  •  

  •  

A Get Closer koncertsorozat keretében kerül sor november elsején Pharoah Sanders első budapesti fellépésére, melyet a MOMSportban rendeznek meg. A hetvennyolc esztendős Grammy-díjas Pharoah Sanders a jazz történetének egyik legegyénibb, legizgalmasabb tenorszaxofonosa John Coltrane holdudvarának zenészeként vált világszerte híressé. Játéka egyedülálló, erőteljes, lenyűgöző virtuozitás jellemzi. Pharoah Sanders stílusának folyamatos megújításával az improvizáció egyik karizmatikus mestere.
Olyan Coltrane-lemezeken lehet hallani a játékát, mint az Ascension, a Live at Village Vanguard Again, a Meditations, az Expression vagy az Om. Zenéjüket a hagyományos jazz-koncepcióktól történő radikális távolságtartás, a lendület, az örvénylő, nyers hangzás, gazdag és túlterhelt hangok, a spiritualitás, a kántálás, a rendszertelen struktúrák jellemezték. Erő volt ebben a zenében, Sanders rengeteg energiát, a teljes személyiségét beletette. Sanders különböző zenei kontextusokban alkotott, köztük az R&B, a mainstream és a hard bop. Zenéjében erőteljesen megjelent a különböző hagyományos kultúrák – például afrikai, japán, ausztrál –hatása is.
2015-ben a szaxofonos megkapta USA legrangosabb jazz-zenészeinek járó elismerést, a NEA Jazz Master tagságot. Karrierje során több mint harminc szólóalbumot rögzített és számtalan lemezen szerepelt, ma is aktív. Pharoah Sanders játéka a 60-as évek freejazz-rajongóit, az etno és a kortárs jazz szerelmeseit egyaránt képes megszólítani.

embed video plugin powered by Union Development