•  

  •  

  •  

  •  

  •  

A Snétberger Zenei Tehetség Központ idén nyáron már a kilencedik évfolyamát indítja azoknak a zenei tehetségeknek, akiket a Kossuth-díjas alapító-művészeti igazgató, Snétberger Ferenc kiválaszt és alkalmasnak tart arra, hogy megfelelő szorgalom, tanulás mellett olyan zenészegyéniségekké váljanak, akik példák lehetnek saját közösségük számára.

A diákok a www.meghallgatunk.hu oldalon jelentkezhetnek, majd egy meghallgatáson mutathatják be zenei tudásukat.

A Központ az ország több pontján is tartott és tart meghallgatásokat: Budapesten közel negyven fiatalt hallgattak meg február 10-én, de nagyszámú jelentkezőket vártak Szegedre 2019. február 23-án, Pécsre március 2-án, Nyíregyházára március 29-én, Miskolcra március 30-án és Balassagyarmatra március 31-én is. Ezen kívül lesz meghallgatás a jelenlegi évfolyam tavaszi kurzusa alatt is Felsőörsön 2019. április 13-án.

Az alapító-művészeti igazgató, Snétberger Ferenc berlini tapasztalatait felhasználva hozta létre a központot azzal a céllal, hogy minden évben 60 hátrányos helyzetű, zeneileg tehetséges fiatalnak adhasson lehetőséget arra, hogy ösztöndíjasként részt vehessen a programban. Fontos hangsúlyozni, hogy a Program egy speciális intenzív, az iskolai rendszeren kívüli program. A 12-22 éves diákok hagyományos iskolai képzésük mellett tanulnak a Központban a 12 hetes intenzív kurzusok idején, zenei tanulmányaikban a Program számít azokra az „anyaintézményekre”, zeneiskolákra, ahol a diákok a kurzusok között fejlődnek, tanulnak közismereti tárgyakból és zeneileg is.