•  

  •  

  •  

  •  

  •  

Chick Corea 1972 februárjában lépett először a nyilvánosság elé Return To Forever nevű új zenekarával, az ECM kiadónál. Együttesében korábbi munkatársa, Joe Farrell szaxofonozott-fuvolázott, Stanley Clarke bőgőzött, Airto Moreira dobolt és Flora Purim, Moreira felesége
énekelt. Corea a négy számból álló albumon rögtön három "slágerrel", köztük a Crystal Silence-szel gazdagította a zeneirodalmat. Az együttes még ősszel újabb lemezt vett fel, ekkor már a Polydornál, Light As A Feather címmel. Ez az album tartalmazta az azóta modern standardnek számító Spain-t.
Kvartettben, két új taggal készült a Hymn of the Seventh Galaxy, majd a Where Have I Known You Before következett,1975-ben pedig a No Mystery. A zenekar 1976-tól a Columbiához szerződött, ahol másfél év alatt három albumot jelentetett meg. Richard Seidel produkciójában most 6 CD-ből álló boxban adták ki az együttes Columbia-felvételeit Return to Forever--The Complete Columbia Albums Collection címmel. Az egyes lemezek mini LP-tokokat kaptak, s az új kiadáson a régi grafikák láthatók. A gyűjtemény tartalmazza többek között a legendás Romantic Warrior albumot 1976-ból és az 1977 májusában New York-ban rögzített koncertjük teljes anyagát (Sony). .